Romanian Open 2011

Cluj-Napoca, 21-22 Mai

PCC_SpeedCubing_50x70_finalRomanian Open 2011 a fost cea mai mare competiţie de speedcubing din România, de până acum. A avut loc la Cluj Napoca în weekendul 21-22 Mai 2011.

Mulţumesc tuturor participanţilor! De data aceasta nu mai enumăr pe toată lumea, dar ştie fiecare în parte cu ce a contriubit . Unele lucruri chiar au fost esenţiale pentru desfăşurarea bună a competiţiei. Şi mulţumesc şi tuturor participanţilor care au făcut un efort, nu doar financiar, să vină până acolo. Doar noi ştim că noi ne plătim totul şi nu ne finanţează nimeni. Sper că v-aţi simţit şi bine.

Eu sunt foarte mulţumit de cum a ieşit competiţia. Din punctul meu de vedere, n-a fost nimic extraordinar sau nemaivăzut, dar a fost ca la carte…în sensul bun. Probabil că pentru cei care au participat pentru prima oară, a fost şi mai plăcut de atât. Sper!

Pentru mine a fost mai obositor ca oricând. Poate, în primul rând, că au fost două zile de data aceasta (practic 3, cu vinerea), iar în al doilea rând că acum am făcut toate pregătirile singur (de la printat scorecardurile, la adus imprimanta, aranjat mese etc), cu foarte puţin ajutor din partea celor din afară, care rândul trecut făcuseră mult mai multe. Programul mi-a ieşit din nou ca pe ceas. Sunt mulţumit şi de formatul ales, cu multe runde la evenimentele importante, decât cu multe probe şi o rundă fiecare. Probe la care participanți români probabil nici n-ar fi participat.

Despre rezultatele mele, sunt aproape mulţumit:

-La 3×3 nu prea aveam speranţe de la început, deci e ok, momentan. Dar cu vreo 4 timpi de 15.xx s, încă mă simt în top  :).
-La 4, 5, 7, FMC am scos nişte recorduri destul de bune. Şi un 6.00s pe pyraminx.
-La 3oh speram mai mult, iar la 6×6 am avut ghinion printr-un pop…de la un 4:30 cât speram am făcut prima rezolvare de 5:50 şi aia a fost..nu m-am încadrat în limita de timp pentru altele.

Din păcate nu am mai avut premii pentru toţi participanţii ca anul trecut. Au fost doar 24 de “produse” de la Rubik Studio din Ungaria, pe care am decis de la început să nu le dau la câştigători, care ştiam cine vor fi, ci la cei mai tineri participanţi, în ordinea vârstei. Cred că a fost mai corect aşa.

Al doilea lucru care poate m-a nemulţumit un pic, a fost nr de participanţi. Mai mare ca la toate competiţiile noastre, dar mă aştepam la mai mulţi, mai ales că se înscriseseră 57. Dar fiecare după posibilităţi şi interes. Până la urmă competiţia şi-a atins scopul şi s-a desfăşurat bine.

Din nou, parcă s-a terminat prea repede.

Am primit unele mesaje de felicitare la care nu ma aşteptam şi de la unele persoane pe care nici nu le cunoşteam. Mă simt bine!
– Pentru rezultatele competiţiei: Rezultate Romanian Open 2011 – Speedcubing/ Rubik (le-am verificat/corectat pe toate înainte să le trimit, ieri seară) dacă e vreo greşeală, îmi ziceţi.
– Pentru recordurile României, direct: Recorduri cub Rubik România , sau vă duceţi la Rankings şi selectaţi ţara/proba.
– Scurt articol Adevărul: Articol Romanian Open 2011 – Rubik

Recordurile obţinute după competiţie sunt:

2×2 Single: 3.53s Mihai Isărescu
2×2 Average: 5.58s Szabolcs Bordas
3×3 Single: 11.91s Szabolcs Bordas
3×3 Average: 15.26s Szabolcs Bordas
3x3OH Single: 24.34s Szabolcs Bordas
3x3OH Average: 32.96s Szabolcs Bordas
Fewest Moves Challange: 44 mutări Radu Făciu
4×4 Single: 1:01.94 min Radu Făciu
5×5 Single: 2:22.96 Radu Făciu
5×5 Average: 2:38.86 Radu Făciu
6×6 Single: 5:23.16 Mihai Isărescu
7×7 Single: 7:15.43 Radu Făciu
7×7 Average: 7:46.97 Radu Făciu
Pyraminx Single: 5.88s Mihai Isărescu
Pyraminx Average: 10.50s Mihai Isărescu

Mulţumesc!