In primul rand bine ai venit pe forum si speram sa mai postezi pe aici...eventual sa mai aduci si prieteni.
Legat de intrebarile tale cred ca eu sunt cel mai indicat sa-ti raspund

, asa ca iti voi explica. Bineinteles pot si ceilalti sa isi dea cu parerea daca nu sunt de acord sau au ceva de completat.
La cuburile de 2...nu prea ai ce alegere sa faci, fiind doar cel Eastsheen. Sunt cuburi foarte bune si pe astea se si practica in speedcubing. Se misca usor, au dimensiuni mari si rezista binisor in timp. Cel putin asa stiu eu. L-am vazut pe garlic sapt trecuta, scotea cam 6s pe un cub din-asta. Deci e bun

Pentru cel 3x3x3, categoric ti-l recomand pe cel speedcubing.ro la 65RON. Sunt cuburi de concurs Type A...s-au scos si timpi de sub 10s pe astea. Sunt cu arc si surub si sprayate cu silicon, deci mergi la sigur. Eu asa ceva folosesc. Cele Rubik Originale sunt frumos ambalate, de facut cadou cuiva mai in varsta, bla bla, dar nu o sa vezi pe nimeni in ziua de azi la vreun concurs cu asa ceva. E un cub rezistent totusi, pe care poti sa inveti. Apropo, cel Rubik original nu e mai scump, daca citesti atent, la el pretul include transport la fel si orice comanda de pe site care il contine. Deci tot pe la 65 te duce. In concluzie, daca nu te intereseaza ambalajul pe care oricum il arunci si cubul e pt tine personal, ia-l pe ala de concurs. Are si stickere de vinyl pe el.
4x4x4: Aici e mai echilibrata treaba... Sincer cred ca o sa-ti placa mai mult cel Eastsheen 4x4x4, care e si mai mic un pic ca dimensiuni. Se misca foarte usor din prima si s-a folosit o gramada de timp la concursuri pana sa apara Meffert (care nu este de vanzare). Rubikul in schimb este foarte solid si tine bine in timp, dar trebuie un pic rodat. Are si dimensiuni mai mari. Acum imi dau seama, ca zici ca nu e pt tine, ci pt cineva mai ..mare. Atunci as recomanda un Rubik, e mai aspectuos, ambalat si mai robust si ai si transport gratis pe toata comanda..care ar fi undeva pe la 12lei asa.
Cam asta as avea de zis:
2: Eastsheen
3: speedcubing.ro
4: Rubik (daca e pt adult), Eastsheen pt tine
Din cate vezi nu am recomandat produsele mai scumpe, ci alea pe care le consider bune. Daca mai ai intrebari, poti scrie oricand. Pe curand.