Last visit was: It is currently 08 Sep 2010, 16:43

All times are UTC + 2 hours

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ce imi recomandati?
PostPosted: 08 Sep 2009, 09:35 
Stiu sa rezolv 1x1x1!

Salut tuturor!

Sunt "incepator"...adica nu stiu sa fac cubul, dar am de gand ca intr-o luna, doua, urmand tutorialul postat de Radu sa rezolv un 3x3x3 in 2-3 minute...

As dori sa cumpar de pe genios.ro 3 cuburi:
-1 2x2x2 pentru cineva de 10 ani
-1 3x3x3 pentru mine, 16 ani
-1 4x4x4 pentru un adult, care rezolva un 3x3x3 relativ repede.

Acum va intreb: pe care de pe site mi le recomandati? Am vazut ca 2x2x2 sunt doar eastsheen. Sunt bune? Apoi, la cel 3x3x3 sunt 2 modele: cel la 65 ron (profesional) sau cel mai scump, original...pe care sa il iau? La fel, cel de 4x4x4 este in 2 variante: original sau eastsheen. Cum sa procedez?

Mersi mult pentru orice parere,
Dani

Offline Profile Send private message E-mail  

Post subject: Re: Ce imi recomandati?
PostPosted: 08 Sep 2009, 10:28 
Site Admin

In primul rand bine ai venit pe forum si speram sa mai postezi pe aici...eventual sa mai aduci si prieteni.

Legat de intrebarile tale cred ca eu sunt cel mai indicat sa-ti raspund :), asa ca iti voi explica. Bineinteles pot si ceilalti sa isi dea cu parerea daca nu sunt de acord sau au ceva de completat.

La cuburile de 2...nu prea ai ce alegere sa faci, fiind doar cel Eastsheen. Sunt cuburi foarte bune si pe astea se si practica in speedcubing. Se misca usor, au dimensiuni mari si rezista binisor in timp. Cel putin asa stiu eu. L-am vazut pe garlic sapt trecuta, scotea cam 6s pe un cub din-asta. Deci e bun :)

Pentru cel 3x3x3, categoric ti-l recomand pe cel speedcubing.ro la 65RON. Sunt cuburi de concurs Type A...s-au scos si timpi de sub 10s pe astea. Sunt cu arc si surub si sprayate cu silicon, deci mergi la sigur. Eu asa ceva folosesc. Cele Rubik Originale sunt frumos ambalate, de facut cadou cuiva mai in varsta, bla bla, dar nu o sa vezi pe nimeni in ziua de azi la vreun concurs cu asa ceva. E un cub rezistent totusi, pe care poti sa inveti. Apropo, cel Rubik original nu e mai scump, daca citesti atent, la el pretul include transport la fel si orice comanda de pe site care il contine. Deci tot pe la 65 te duce. In concluzie, daca nu te intereseaza ambalajul pe care oricum il arunci si cubul e pt tine personal, ia-l pe ala de concurs. Are si stickere de vinyl pe el.

4x4x4: Aici e mai echilibrata treaba... Sincer cred ca o sa-ti placa mai mult cel Eastsheen 4x4x4, care e si mai mic un pic ca dimensiuni. Se misca foarte usor din prima si s-a folosit o gramada de timp la concursuri pana sa apara Meffert (care nu este de vanzare). Rubikul in schimb este foarte solid si tine bine in timp, dar trebuie un pic rodat. Are si dimensiuni mai mari. Acum imi dau seama, ca zici ca nu e pt tine, ci pt cineva mai ..mare. Atunci as recomanda un Rubik, e mai aspectuos, ambalat si mai robust si ai si transport gratis pe toata comanda..care ar fi undeva pe la 12lei asa.

Cam asta as avea de zis:
2: Eastsheen
3: speedcubing.ro
4: Rubik (daca e pt adult), Eastsheen pt tine

Din cate vezi nu am recomandat produsele mai scumpe, ci alea pe care le consider bune. Daca mai ai intrebari, poti scrie oricand. Pe curand.

Magazin online cu jocuri de inteligenta si cub Rubik - http://www.genios.ro

PostPosted: 08 Sep 2009, 10:57 
Stiu sa rezolv 1x1x1!

Mersi mult, te voi anunta .

Inca ceva...nu stiu daca e bine sa scriu aici, dar nu mai fac inca un topic...pe cel speedcubing.ro de 3x3x3, cu metoda propusa de tine pentru incepatori, cam cat ar fi un timp bun? Un record al tau, sau ceva asemanator...sa stiu ce scop sa am
:)
mersi, si cu siguranta ca voi mai reveni, acum ca voi avea cub :D

PostPosted: 08 Sep 2009, 11:03 
Site Admin

Daniel wrote:
Mersi mult, te voi anunta .

Inca ceva...nu stiu daca e bine sa scriu aici, dar nu mai fac inca un topic...pe cel speedcubing.ro de 3x3x3, cu metoda propusa de tine pentru incepatori, cam cat ar fi un timp bun? Un record al tau, sau ceva asemanator...sa stiu ce scop sa am
:)
mersi, si cu siguranta ca voi mai reveni, acum ca voi avea cub :D

Da...vroiam sa mentionez si asta, dar am uitat. Pai cu metoda de incepatori..aia ce am descris-o acolo, eu zic ca s-ar putea ajunge la un 45-50s (pentru un om normal). Poate parea ciudat, sau ireal acum cand nici nu stii sa faci cubul, dar asta e adevarul.

Daca vrei sa te conving uite-l pe Erik, care face medie de 19.74s cu metoda incepatorilor: http://www.youtube.com/watch?v=qLki-254ZKA ...da..ati citit bine. Dar pe el nu il bagam la oameni normali :D

PostPosted: 08 Sep 2009, 11:23 
Stiu sa rezolv 1x1x1!

am inteles...eu cred ca sunt foarte normal :))
cel putin in domeniul asta...

tata a vrut eastsheen...a zis ca vrea cat mai mic, si ca nu il intereseaza prea mult aspectul, dar mai ales sa se miste bine din prima...asa ca i-am luat eastsheen...care va fi sigur muncit, saracul, intens...
:D
am dat comanda, sper sa vina azi, asa cum scrie acolo...

mersi mult...:)

a..inca ceva...tu cum ai inceput sa faci cubul? ca hobby, cand aveai chef, sau iti facusei un programel, ceva, de exersare?

PostPosted: 08 Sep 2009, 12:06 
Site Admin

Daniel wrote:
am inteles...eu cred ca sunt foarte normal :))
cel putin in domeniul asta...

tata a vrut eastsheen...a zis ca vrea cat mai mic, si ca nu il intereseaza prea mult aspectul, dar mai ales sa se miste bine din prima...asa ca i-am luat eastsheen...care va fi sigur muncit, saracul, intens...
am dat comanda, sper sa vina azi, asa cum scrie acolo...

mersi mult...:)

a..inca ceva...tu cum ai inceput sa faci cubul? ca hobby, cand aveai chef, sau iti facusei un programel, ceva, de exersare?

salut..vezi ca ti-am dat un msg privat.

Nu ajunge azi ca nu are cum nici prin curier :). Azi il pun eu la posta. Avand in vedere ca esti din Bucucresti, ar trebui sa ajunga maine. Cum am inceput eu sa fac cubul... :) sunt multe de zis ...nu stiu daca ai citit asta http://www.speedcubing.ro/despre-mine , ca o scurta idee...

Am incceput dintr-o intamplare...mi-a placut, m-am apucat de exersat. O sa povestesc alta data mai pe larg istoria. N-am avut nici un program sau ceva anume..faceam si fac de placere si cand am chef. Daca o zi n-am chef sa ma joc...nu fac si stau :D Nu trebuie sa devine nici disperare. De fapt aveam un programel, dar era ceva banal, faceam in fiecare zi (intr-o vreme) 12 rezolvari cronometrate..o medie de 12 pe zi.. asta pe langa ce ma jucam asa, cand eram la tv sau mai stiu eu pe unde.

Porma cand au aparut cuburile de 4 5 6... si altele, n-am mai avut asa mult timp de ala de 3.

Acum de exemplu (de vreo) luna, ca am cam stabilizat si siteul si ce ma interesa si am mai mult timp, mi-a venit cheful iar si m-am apucat de antrenament. Dar acum am si motivatie ca trebuie sa ma antrenez pt campionat :D..acum fac cam 80-100 de rezolvari pe zi, cronometrate. Sper sa mai scad ceva timpii intr-o luna.

Dar pt inceput iti recomand sa faci doar ca hobby si cand ai chef si sa nu fii atat de dornic sa faci timpi buni, cat sa inveti bine algoritmii.

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours