Back to School 2012

București, 7-8 și 15-16 Septembrie 2012

În cadrul campaniei Back to School 2012 organizată de Băneasa Mall din Bucureşti cu ocazia începerii anului şcolar am fost prezenţi 2 weekenduri: 7-8 şi 15-16 Septembrie. Mulţumesc tuturor celor care au fost prezenţi, în special lui Vlad care a ţinut locul de organizator în primul weekend când nu am putut fi prezent.

Mai departe vă las câteva poze şi comentarii să rămână ca amintire:

“A fost foarte frumos după părerea mea. Totul a ieşit destul de bine… mai puţin partea cu explicatul copiiilor mici, care cu greu au înţeles ce înseamnă centrul feţei albe.

Am avut un loc pregătit pentru noi, la etajul 2 undeva. Am montat cronometrul şi am făcut atât solve-uri normale, cât şi team-solveuri.

M-am bucurat să mă revăd cu Lenish şi Vlad, şi să îl cunosc pe tipul de la RO2010 (nu i-am reţinut numele), cu toate că a fost foarte obositor să explici cum se face un cub unor oameni, iar ei să nu fie atenţi la ce explici sau să nu înţeleagă nimic.”

“Mda, foarte greu cu explicatul copiiilor! Mâine ne vedem acolo de la 15 la 17. Copiii au fost destul de încântaţi dar nu ştiu câţi au îneţeles exact ce le-am explicat noi acolo. La un moment dat Lenish era cu un grup de fetiţe şi explica de zor, iar ele se uitau pe pereţi.  Aşa e cu copiii mici… trebuie să ai multă răbdare. Au fost şi câţiva oameni mari care erau interesaţi de rezolvare. Câteva poze ca să vă daţi seama cam cum e locul.”

  • 1

  • 2

3

“A fost ceva mai multă lume azi, fiind sâmbătă. Lucrurile au decurs cam la fel ca şi ieri. Am făcut şi concursuri între noi şi team solve-uri, a fost destul de tare. Am fost eu, Victor, BigDealer, Aurelian, Flavian şi Lenish (sper că n-am uitat pe cineva). Destul de mulţi străini interesaţi de puzzle-uri… ba Olanda, ba Siria, ba Spania. La un moment dat un olandez i-a arătat lui Lenish o poza de pe telefon cu Erik şi l-a întrebat dacă ştie cine e? 

Radu, un tricou l-am dat unui băiat destul de mărişor (14-15 ani), care era destul de interesat şi chiar ştia să facă cubul până la ultimul strat… învăţase online, dar nu ştia de speedcubing.ro. I-am arătat eu cum se face cu begginers ultimul strat. Era foarte modest şi cuminte băiatul şi mi-a plăcut de el. La un moment dat l-a întrebat pe Lenish de unde are tricoul cu speedcubing şi i-am dat unul. Nu pot să exprim în cuvinte ce bucurie se citea pe faţa lui şi cât de încântat era de tricou. În rest, cuburile Rubik n-au fost atinse. Am lăsat tot ce mi-ai dat, la Lenish. Scuze Lenish că ţi-am scăpat cubul pe jos! “

4

 

5

 

“Am fost surprins şi mi-a făcut plăcere să văd că oamenii se opresc, nu numai pentru a se uita (ca la circ), dar şi pentru a pune întrebări legate de recorduri mondiale şi naţionale, modalitatea, algoritmii şi principiul de rezolvare a cubului. Bineînţeles că mai mult decât copiii, adulţii l-au recunoscut pe Lenish şi l-au felicitat pentru prestaţia de la “Românii au talent”, lucru care mă bucură.

 Eu am avut multe puzzle-uri la mine, dar am scos câte 2-3 din geantă, pentru că era agitaţie şi era greu de ţinut evidenţa.

 Au fost foarte mulţi interesaţi să cumpere puzzle-uri, pe care i-am îndrumat pe genios şi pe speedcubing.ro.”

“Mi-a plăcut foarte mult la eveniment, a fost o atmosferă plăcută. Am învăţat câţiva copii să rezolve cubul de 2×2 sau de 3×3 (nu ştiu cât au înţeles ei, însă i-am îndrumat către acest site). Îmi pare rău că numai pot fi prezent şi mâine pentru că m-am simţit foarte bine alături de voi.

 Vă urez mult succes pentru mâine, sunt sigur că totul va ieşi foarte bine (la fel ca până acum).”

6

În ultima zi, Duminică 16 Septembrie, a fost cea mai multă lume, iar grupurile de curioşi au fost destul de mari. Am  făcut mici întreceri între noi şi rezolvări pe echipe…destul de echilibrate şi spectaculoase aş zice. Cristi şi-a făcut treaba cu rezolvările cu o mână sau legat la ochi, fiind aplaudat de toată lumea prezentă.  Sperăm la mai multe evenimente de acest gen sau de ce nu, poate reuşim să organizăm un concurs la Băneasa în iarnă.

Mulţumesc tuturor celor care au venit şi au fost prezenţi măcar într-una dintre cele 4 zile. Succes la şcoală celor care încep mâine!