German Open 2010 & Cube Day

Gütersloh, GERMANIA (17-18 Aprilie 2010)

Medalie de participare German Open 2010

Medalie de participare German Open 2010

German Cube Day 2010 şi German Open 2010 a fost al doilea eveniment internaţional de cubing la care am luat parte. O experienţă la fel de placută ca prima, cea de la Campionatul Mondial din 2009 Düsseldorf.

Cube Day-ul este în principal o reuniune de colecţionari care vin să vândă puzzleu-ri, să prezinte obiectele pe care le dețin, să facă schimburi şi să discute despre ultimele noutăţi.

German Open-ul e concursul propriu-zis de speedcubing, care în ultimii ani a fost îmbinat cu Cube Day-ul şi se pare a fi o combinaţie destul de bună si eficientă în acelaşi timp pentru organizatori.

Vineri

Vineri am ajuns în Gütersloh, oraşul (sau satul) în care au loc evenimentele de 7 ani încoace. Un orăşel mic şi frumos, cu un centru micuţ, dar în care găseai cam tot ce voiai. Cele 3-4 hoteluri la care au stat cuberii erau toate la 4-5 min unul de altul deci puteam ajunge oriunde destul de repede pe jos. Când am ajuns eu pe la 14:00, probabil printre primii, mi-am lăsat bagajele în cameră şi am luat la pas orăşelul, iar cam într-o oră și jumătate l-am făcut aproape pe tot. Deja ştiam cam fiecare locatie. Pe urmă m-am dus în camera să mă odihnesc și să aștept telefonul lui Olivér Nagy la 17:30. El a făcut în Ungaria cam ce am facut eu aici. Un tip foarte de treaba pe care l-am cunoscut în toamnă în Düsseldorf şi m-a ajutat cu foarte multe lucruri până în prezent. Aşa că m-am întâlnit cu el, prietena lui şi încă 2 persoane cu care venise din Ungaria. Ne-am plimbat un pic prin Gütersloh si ne-am îndreptat încet spre Holiday Inn Express Hotel, locul unde trebuia să aibă loc prima întâlnire informală.

  • p1020922j

  • p1020915m

Fiind prima seară am fost destul de puţini, însă a fost plăcut. Eu cu Olivér, împreună cu restul ne-am aşezat în holul mare al hotelului , ne-am luat ceva de băut şi am stat de vorbă. Mai era un grupuleţ de vreo 3-4 cuberi nemţi lângă noi. În 10 minute a apărut şi Jean Louis Mathieu (JLM), unul dintre cei mai mari colecţionari, pe care îl cunoscusem şi la campionatul mondial în 2009. Un om deosebit cu care m-am înteles foarte bine tot timpul şi care a stat în acelaşi hotel cu mine. A venit însoțit de Clément Gallet, un veteran francez în cubing. Foarte amabil şi el.Fiind prima seară am fost destul de puţini, însă a fost plăcut. Eu cu Olivér, împreună cu restul ne-am aşezat în holul mare al hotelului , ne-am luat ceva de băut şi am stat de vorbă. Mai era un grupuleţ de vreo 3-4 cuberi nemţi lângă noi. În 10 minute a apărut şi Jean Louis Mathieu (JLM), unul dintre cei mai mari colecţionari, pe care îl cunoscusem şi la campionatul mondial în 2009. Un om deosebit cu care m-am înteles foarte bine tot timpul şi care a stat în acelaşi hotel cu mine. A venit însoțit de Clément Gallet, un veteran francez în cubing. Foarte amabil şi el.

P1020780

Jean Louis Mathieu (JLM) – jucându-se cu Hexaminxul făcut de Blackout (Claudiu Kuharek). Era destul de plăcut surprins, mai ales când l-am desfăcut şi au rămas toţi mască când au văzut core-ul, era şi el turnat în “casă”. Nu înţelegeau unde e megaminxul iniţial. Am petrecut ceva timp aici şi ne-am uitat la puzzleuri-le pe care le mai aveau ceilalţi. O chinezărie adusă de Olivér a fost printre cele mai amuzante – un cub electric care ne curenta foarte tare. Pe la 18:30-19 a apărut şi “Mr. President”, cum îi zicea toată lumea, Ron van Bruchem. Pentru cine nu ştie, Ron este cea mai importantă persoană din cubing. Deţine speedcubing.com şi a lansat toată această mișcare începând din 2001. El pune recordurile pe site şi organizează cam tot. Am rămas uimit să văd că îmi mai ştia numele şi a venit să mă salute personal. S-a plimbat el un pic pe acolo să vadă situaţia, după care a zis să mergem la masa de seară. Aşa că grupuleţul nostru a început să umble prin oraş în căutarea unui local pentru a mâncă. Pizzerii am găsit, dar el nu voia aşa ceva…pt el McDonald’s şi pizza nu era “food”. Aşa că după ce ne-am plimbat vreo 30min pe străduţe degeaba…noroc cu mine că vizitasem oraşul când am venit şi mi-am adus aminte de un restaurant chinezesc, aşa că am mers cu toţii acolo. Mai eram 6-7 persoane, pentru că unii erau obosiţi după drum şi s-au dus să se culce.

  • Ron van Bruchem și Francois Courtés

    Ron van Bruchem și Francois Courtés

  • Clément Gallet, Ron, Francois, JLM, Olivér, Szárolta.

    Clément Gallet, Ron, Francois, JLM, Olivér, Szárolta.

Toți erau nişte tipi foarte prietenoși şi care se purtau de parcă ne ştiam dintotdeauna. După masă ne-am îndreptat înapoi spre Inn Hotel. Pe drum ne mai întâlnisem cu un grupuleţ care se ducea şi el la cină.

Joey Gouley, Jöel van Noort, Jaap, Erik Akkersdijk, JLM

Joey Gouley, Jöel van Noort, Jaap, Erik Akkersdijk, JLM

Seara la Inn Hotel. Francois a reuşit să rezolve Hexaminxul până la ora 23:30. Se făcuse deja târziu și ne-am îndreptat către hotel. Am fost încântat să aflu că JLM şi Clemént stau intr-o cameră alaturată, aşa că ne-am dat întâlnire dimineaţă la 7:30 la masă și pentru a merge împrună spre competiție.