Articolul 11: Incidente

## Articolul 11: Incidente

– 11a) Incidentele includ:
– 11a1) Procedurile incorect executate de către oficiali sau concurenți.
– 11a2) Interferențe în desfășurarea competiției sau probleme cu utilitățile (ex: pană de curent, pornirea alarmei de securitate).
– 11a3) Funcționarea defectuoasă a echipamentului.
– 11b) Dacă un incident are loc, Delegatul WCA ia o decizie imparțială și adecvată situației.
– 11d) Dacă Regulamentul WCA nu este suficient de clar, atunci Delegatul WCA trebuie să ia decizia bazându-se pe sportivitate și corectitudine.
– 11e) Dacă un incident are loc în cursul unei rezolvări, Delegatul WCA poate acorda o rezolvare adițională (extra attempt) înlocuind rezolvarea în timpul căreia s-a întamplat incidentul. Concurentul trebuie să apeleze oral sau în scris arbitrul și Delegatul WCA la momentul incidentului și înainte de a termina rezolvarea pentru a putea fi eligibil pentru încercarea adițională. Apelul nu garantează concurentului încercarea adițională.
– 11e1) Dacă unui concurent i se acordă o încercare adițională, această trebuie să aibă alt scramble decât rezolvarea inițială. Acest scramble trebuie generat folosind programul oficial WCA (vezi Regulament 4f).
– 11f) Deciziile asupra unui incident pot fi însoțite și dezbătute cu dovezi video sau foto, la decizia Delegatului WCA.