Articolul 2: Concurenții

Concurenții

– 2a) Orice persoană poate concura într-o competiție WCA dacă:

– 2a1) Acceptă și respectă regulamentul WCA.

– 2a2) Întrunește cerințele de participare. Acestea trebuie anunțate clar înainte de concurs.

– 2a3) Nu este suspendat de către Board-ul WCA.

– 2b) Concurenții sub 18 ani trebuie să obțină consimțământul părinților/tutorelui pentru a se înregistra și a concura.

– 2c) Concurenții se înregistrează furnizând toate informațiile necesare echipei de organizare (incluzând: nume, țară, data nașterii, sex, informații de contact, probele la care dorește să participe).

– 2c1) Un concurent nu este eligibil să concureze fără o înregistrare completă așa cum este cerută de echipa organizatorică.

– 2d) Numele unui concurent, țara, sexul și rezultatele sale din cadrul competiției sunt considerate informații publice. Toate celelalte date personale sunt considerate confidențiale și nu trebuie încredințate terților (organizații sau persoane) fără consimțământul concurentului.

– 2e) Concurenții trebuie să reprezinte o țară a cărei cetățenie o dețin. Delegatul WCA trebuie să verifice cetățenia prin documente (ex: pașaport). Dacă un concurent este găsit ca neeligibil să reprezinte țara a cărei cetățenie o pretinde, acesta poate fi descalificat retroactiv și/sau suspendat la latitudinea Board-ului WCA.

– 2e1) Țările eligibile sunt definite de Wikipedia în articolul “List of sovereign states” (“UN member states and observer states” și “Other states”).

– 2e2) Concurenții cu actualizări ale cetățeniei își pot schimba țara pe care o reprezintă în prima competiție din an la care participă.

– 2f) Concurenții trebuie să se supună regulilor locului de desfășurare a competiției și să se poarte într-un mod civilizat.

– 2g) Concurenții trebuie să facă liniște în interiorul perimetrului de desfășurare al probelor când acestea au loc.

– 2g3) Concurenții în Zona Concurenților nu trebuie să comunice unul cu altul despre scramble-urile primite ale rundei în desfășurare. Penalizare: descalificarea concurenților din probă, la latitudinea Delegatului WCA.

– 2h) Concurenții trebuie să fie îmbrăcați complet în locul de desfășurare al competiției. Este la latitudinea Delegatului WCA să descalifice concurenți pentru un mod inadecvat de vestimentație.

– 2i) În timp ce concurează, concurenții nu au voie să folosească echipament electronic sau audio (Ex: telefon mobil, mp3 player, reportofon, lumini adiționale).

– 2i1) Concurenții pot folosi anumite obiecte non-electrice care nu îi crează un avantaj incorect. Decizia este la latitudinea Delegatului WCA. Aceste lucruri includ:

– 2i1a) Ajutoare medicale/fizice purtate de concurent (ex: ochelari, brățări, aparate auditive).

– 2i1b) Dopuri de urechi izolante (dar nu electrice sau căști cu un sistem noise-cancelling).

– 2j) Delegatul WCA poate descalifica un concurent dintr-o probă.

– 2j1) Dacă un concurent este descalificat dintr-o probă pentru orice motiv, el nu mai are dreptul la nicio încercare în acea probă.

– 2j2) Dacă un concurent este descalificat în cursul unei probe, rezultatele sale anterioare rămân valabile. Excepție: trișatul sau fraudarea (vezi Regulament 2k2a).

– 2k) Delegatul WCA poate descalifica un concurent din competiție (pentru toate probele) dacă acesta:

– 2k1) Nu se înregistrează la timp în competiție sau nu se prezintă  la timp.

– 2k2) Este suspectat de trișat sau fraudat al oficialilor în timpul competiției.

– 2k2a) Delegatul WCA poate descalifica orice rezultat suspect.

– 2k3) Se comportă într-un mod violent, indecent, împotriva legilor sau distruge intenționat bunuri ale locului de desfășurare sau obiecte personale în cadrul concursului.

– 2k4) Interferează cu buna desfășurare a competiției sau distrage pe cei din jur.

– 2k5) Nu se supune Regulamentului WCA pe parcursul competiției.

– 2l) Un concurent poate fi descalificat imediat sau după un avertisment în funcție de gravitatea infracțiunii.

– 2l1) Un concurent descalificat nu are dreptul să ceară restituirea vreunei cheltuieli ce a avut loc pentru participarea la competiție.

– 2n) Concurenții au dreptul să dezbată verbal un articol din Regulament cu Delegatul WCA.

– 2n1) Orice dezbatere este permisă doar pe parcursul competiției, în maxim 30 de minute după ce incidentul disputat a avut loc și înainte de începerea unei runde din probă ce ar putea fi influențată de incidentul în cauză.

– 2n2) Delegatul WCA trebuie să rezolve disputa înainte de începerea următoarei runde a probei.

– 2n3) Concurentul trebuie să accepte toate deciziile finale ale Delegatului WCA. Penalizare: descalificarea din competiție.

– 2s) Concurenții cu alte dizabilități, care ar putea să-i împiedice să supună anumitor reguli WCA, pot solicita anumite facilități Delegatului WCA. Astfel de concurenți trebuie să anunțe echipa organizatorică și Delegatul WCA cu cel puțin două săptămâni înainte de competiție.

– 2t) Fiecare concurent trebuie să fie familiar și să înțeleagă Regulamentul WCA înainte de competiție.