Botosani Cube Day 2018

Informații generale

Ce este?

Botosani Cube Day 2018 este o competiție oficială de cub Rubik, omologată de World Cube Association (WCA). Este a 8-a competitie de speedcubing din 2018! Competiția se întinde pe o singura zi.

Ca de fiecare dată, oricine este binevenit să participe indiferent de timpii pe care îi are și mereu ne bucurăm să avem o prezență cât mai mare. Toți concurenții se vor supune regulamentului WCA (EN / RO), iar rezultatele obținute vor fi recunoscute oficial.

 Când și unde?

 • Concursul se va desfășura pe 15 Septembrie 2018 la Botoșani, la Uvertura Mall, Etajul 4, Zona Food Court (aflată pe Calea Nationala nr.91). Orele între care se va desfasura sunt 9:00-18:30.

   

 Taxă de participare

7 Euro / familie – Prin plata online in contul de PayPal accesand linkul urmator: https://www.paypal.me/speedcubingro

*Concurentul/ Familia care a platit taxa online va primi bonus un magnet cu posterul competitiei.

**FARA RAMBURSARI!!! Daca ati platit inregistrarea si decideti sa nu mai participati nu vom rambursa taxa de participare. Concurentul este ultimul responsabil pentru faptele sale.

In momentul in care faceti plata online, scrieti la observatii urmatorul mesaj:

Taxa de participare

Competitia: Botosani Cube Day 2018

WCA ID: daca ati mai participat inainte / Concurent nou

Nume concurent: Prenume Nume

SAU

50 lei / persoana – Daca taxa de participare va fi platita la locatie.

 Premii

Toți participanții – Diplomă de participare
Premii speciale:

– Cel mai tânăr concurent – Medalie + Diplomă
– Cel mai vârstnic concurent – Medalie + Diplomă
– Cea mai rapidă fată (media 3×3) – Medalie + Diplomă
– Fastest competitor per country, registered online – Diplomă+Medalie

Top 3 / probă – Medalie + Diplomă. Câștigătorul concursului (locul 1 la cubul Rubik) primește și o cupă!

 Prima oară?

Celor care sunt la prima competiție le recomandăm să citească “Ghidul elementar pentru competiții” din secțiunea “Despre”. Sau le puteți găsi aici: Desfășurarea competițieiCum concureziCum arbitrezi.

Pre-Înscriere

 Pentru a putea fi primit la competiție trebuie să vă pre-înscrieți!

Pre-Înscriere
 • Dacă aţi mai participat în trecut, faceți click pe sign-in și logați-vă cu contul vostru existent. Apoi puteți face înscrierea.
 • Dacă este prima oară va trebui să vă creați un cont nou! Completaţi datele corect şi complet, cu prenumele înainte de nume şi cu diacritice (ş, ț, ă, î ,etc.). La competiție vor trebui verificate și cu un act de identitate.
 • Înscrierile se pot face până pe maxim 15 Septembrie sau când s-a atins limita de 40 de concurenți! In cazul in care limita de 40 de concurenți va fi atinsă, înregistrarile vor funcționa in continuare şi vom avea o lista de aşteptare

Dacă sunteți la prima competiție vă rugăm să aveți un act de identitate la concurs pentru a verifica corectitudinea datelor înscrierii.

 Lista participanților acceptați:aici.

După ce v-ați pre-înscris nu veți apărea imediat în listă, ci va dura până la 2 zile ca înregistrarea să fie să fie revăzută de către organizator. Așa că nu vă înscrieți de mai multe ori dacă nu vă regăsiți imediat.

După ce v-ați pre-înscris va fi nevoie sa achitati online taxa de participare in contul PayPal pentru ca inregistrarea sa fie acceptată (Vezi rubrica taxa de participare).

Program

                                                                                                                 Sâmbătă

Ora Proba Formatul / Limita mică Runda Limita
19:00 PREMIEREA
9:30 Orientarea – Introducere pentru concurentii noi  –
10:00 4x4x4 2 rezolvări (>2:00) / Medie din 5 Combined First 7 min
11:00 5x5x5 2 rezolvări (>2:30)/Medie din 5 Combined First 7 min
12:00 3x3x3 Medie din 5 First Round 5 min
12:40 Square-1 2 rezolvări (>1:00)/Medie din 5 Combined Final 5 min
13:00 Pyraminx Medie din 5 First round 5 min
13:30 2x2x2  Medie din 5 First round 5 min
14:00 PAUZĂ
14:40 4x4x4 2 rezolvări (>2:00) / Medie din 5 Combined Second 7 min
15:20  5x5x5 2 rezolvări (>2:30)/Medie din 5 Combined Final 7 min
16:00 3x3x3 Medie din 5 Second Round 5 min
16:30 Pyraminx Medie din 5 Second Round 5 min
17:00 2x2x2 Medie din 5 Second Round 5 min
17:20 2x2x2 Medie din 5 Final 5 min
17:40 Pyraminx Medie din 5  Final 5 min
18:00 4x4x4 2 rezolvări (>2:00) / Medie din 5  Combined Final 7 min
18:30 3x3x3 Medie din 5  Finala 5 min

 

 Validarea pre-înscrierilor / Prezentarea la concurs

 Formatul și Limita de timp

2 rezolvări (>x) / Medie din 5 – Concurentul are dreptul la 2 rezolvări. Dacă primii doi timpi sunt peste limita x, atunci proba se încheie aici și vor fi validați doar acești doi timpi. Dacă unul dintre primii 2 timpi este sub x, atunci concurentul va avea dreptul la 5 încercări și va obține o medie.

Exemplu: Best of 2 (>1:00)/ Medie din 5. Dacă timpii sunt 1:00.36s si 1:15.48s. Atunci terminați rezolvările din această probă aici. Dacă aveți 1:15.89s și 0:58.67s, atunci faceți și următoarele 3 încercari și veți obține și o medie validată.

Limita de timp (ultima coloană) este timpul maxim pe care îl aveți la dispoziție pentru a termina rezolvarea. Dacă îl depășiți, arbitrul vă va întrerupe iar rezultatul va fi notat ca DNF (Did Not Finish). Nu înseamnă nu puteţi participa la acea probă.

Contribuitori

 Delegați WCA

Bogdan Grigoruţă și Mihai Căpăținescu

 Organizator

Asociatia Romana de Speedcubing

 Website & Banner

Radu Făciu, Miruna Mihai, Mihnea Andrei Pantu

 Sponsori

genios logo

 

 

 

 

Întrebări frecvente

Dacă pot rezolva cubul Rubik în doar vreo x minute, pot participa? Da! Oricine poate participa la competiție indiferent de timpii pe care îi are și chiar ne bucurăm când si cei mai “lenți” sau începători au curajul de a veni! De aceea am prevăzut anumite limite în program. În caz că ele sunt depășite concurentul va fi oprit de către arbitru și ne vom putea încadra în program. Încurajăm pe oricine știe să rezolve un puzzle să participe! Este cea mai frecventă întrebare la fiecare competiție.

M-am înscris, dar de ce numele nu îmi apare în listă? Am răspuns la această întrebare în “Pre-înscriere”. Înregistrarea trebuie revăzută de organizator înainte de a fi acceptată. Poate dura până la 2 zile. Însă înainte de toate asigură-te că te-ai căutat și după nume și după prenume.

Există categorii pentru începători, pe vârste sau pentru fete? Nu! Nu există astfel de categorii. Toată lumea participă sub aceleași condiții indiferent de naționalitate, vârstă, sex, etc.

Dacă nu am un puzzle la o anumită categorie pot participa? Dacă nu ai un puzzle poți împrumuta de la cineva la competiție. Nu este o problemă. Este însă datoria ta să găsești pe cineva care să-ți dea și să te prezinți la începutul probei fără să întârzii.

Cuburile color cunoscute ca “stickerless” sunt permise? NOU! Cuburile “stickerless” sunt acceptate din anul 2015 de WCA, prin urmare veți putea folosi cuburile stickerless. Cuburile transparente sau bombate nu sunt acceptate. Vezi regulamentul!

Contact

Dacă aveți întrebări cu privire la această competiție puteți contacta organizatorul, dar înainte de asta vă recomandăm să citiți secțiunea de “Întrebări frecvente”. S-ar putea să găsiți răspunsul deja!

 • Mihai Căpăţinescu

  Telefon: 0766.301.375

  Email: mcapatinescu@yahoo.ro

  Sau puteți folosi formularul de contact.