Constanța Cube Day 2014

Informații generale

Update (23 Aug 2014)

Am modificat ușor programul (ordinea probelor). Acum proba 3×3 va fi în prima parte a zilei. În dimineața concursului vom avea niște oaspeți mai inediți. Pe scurt, o firmă media din Anglia va veni să facă un reportaj pentru un documentar. Personajul principal va fi Cristian Leana, ca urmare a concursului “Românii au Talent”. Întâmplător, concursul pică la fix pentru filmările lor, așa că dacă veniți de dimineață și cu alți prieteni și vom avea mai mult public va arăta și mai frumos în reportaj.

Cristi va trebui să facă probabil o rezolvare legat la ochi și să dea niște interview-uri, dar și alții dintre voi ați putea fi abordați de reporteri.

Îmi cer scuze dacă această modificare a încurcat pe cineva, dar o astfel de oportunitate pentru promovarea hobby-ului nostru e rară!

———————-

Ce este?

Constanta Cube Day 2014 este a patra competiție de cub Rubik din acest an. Este o competiție oficială a WCA și ca de fiecare dată, oricine este binevenit să participe indiferent de timpii pe care îi are. Rezultatele obținute vor fi recunoscute oficial iar toți concurenții se vor supune regulamentului WCA.

Când și unde?

 • Sâmbătă, 30 August 2014, Constanța
  10:00-18:00, Maritimo Shopping Center
  zona Food Court

Taxă de participare

10 lei/concurent. Se plătește la concurs. Ne ajută să acoperim o parte din cheltuielile cu hârtia, imprimanta, baterii, timere, premii, etc.

Premii

Medalii si diplome pentru top 3 ai fiecărei probe.
Diplome pentru toti participantii.

Prima oară?

Pentru cei care sunt la prima competiție le recomandăm să citească “Ghidul elementar pentru competiții” din secțiunea “Despre”. Sau le puteți găsi aici: Desfășurarea competițieiCum concureziCum arbitrezi.

afis

 

Pre-Înscriere

Pentru a putea fi primit la competiție trebuie să vă pre-înscrieți!

Pre-Înscriere

 • Dacă aţi mai participat în trecut, căutaţi-vă numele în baza de date şi daţi SEARCH.
 • Dacă este prima oară, click pe “I’m New” şi completaţi datele corect şi complet, cu prenumele înainte de nume.
 • Înscrierile se fac până cel târziu 24 August sau când se atinge limita maximă de 40 de participanţi.

De data aceasta locurile sunt limitate datorită spațiului. Vă rugăm nu vă înscrieți dacă nu puteți veni! Ocupați locul cuiva care chiar ar fi interesat.

Dacă sunteți la prima competiție vă rugăm să aveți un act de identitate la concurs pentru a verifica corectitudinea înscrierii.

Lista participanților acceptați: aici.

După ce v-ați pre-înscris nu veți apărea imediat în listă ci va dura până la 2 zile ca înregistrarea să fie să fie revăzută de către organizator. Așa că nu vă înscrieți de mai multe ori dacă nu vă regăsiți imediat.

Căutați-vă și după nume și după prenume. Se poate ca acestea să fie inversate. Dacă nu apăreți după 2 zile în listă mai faceți pre-înscrierea încă o dată sau contactați organizatorul.

Cu aproximativ 10 zile înainte de competiție veți mai primi un e-mail pentru a confirma participarea. Vă rugăm să verificați mailul și să răspundeți la el!

Program

Ora Proba Formatul / Limita mică Runda Limita
17:30   Premierea
09:45 Validarea pre-înscrierii / Taxa 10lei
10:00 Square-1 Best of 2 (>0:50) / Medie din 5 Finală combinată 4:00
10:45 3x3x3 Medie din 5 Prima rundă 7:00
12:10 Skewb Best of 2 (>0:50) / Medie din 5 Finală combinată 4:00
12:30 2x2x2 Best of 2 (>1:00) / Medie din 5 Finală combinată 4:00
13:30 Pauză
14:30 Pyraminx Best of 2 (>0:50) / Medie din 5 Finală combinată  4:00
15:10 4x4x4 Best of 2 (>1:15) / Medie din 5 Finală combinată 10:00
16:20 3x3x3 BLD Best of 2 Finală combinată  10:00
17:00 3x3x3 Medie din 5 Finală

Validarea pre-înscrierilor / Prezentarea la concurs

Validarea pre-înscrierii și plata taxei de participare are loc de la prima oră, odată cu deschiderea sălii. Nu este însă obligatoriu să fiţi prezent de la acea oră. Puteți veni oricând pe parcursul zilei, dar să vă prezentaţi cu 15min înainte să înceapă prima probă la care participați!

Formatul și Limita de timp

Best of 2 (>x) / Medie din 5 – Concurentul are dreptul la 2 rezolvări. Dacă primii doi timpi sunt peste limita x, atunci proba se încheie aici și vor fi validați doar acești doi timpi (Single Solve). Dacă unul dintre primii 2 timpi este sub x, atunci va avea dreptul la 5 încercări și va obține o medie.

Exemplu: Best of 2 (>1:00)/ Medie din 5. Dacă timpii sunt 1:00.36s si 1:15.48s. Atunci terminați rezolvările din această probă aici. Dacă aveți 1:15.89s și 0:58.67s, atunci faceți și următoarele 3 încercari și veți obține și o medie validată.

Limita de timp (ultima coloană) este timpul maxim pe care îl aveți la dispoziție pentru a termina rezolvarea. Dacă îl depășiți, arbitrul vă va întrerupe iar rezultatul va fi notat ca DNF (Did Not Finish).

Contribuitori

Delegat WCA

Radu Făciu

Organizator

Theodor Nicolae Boicescu

Ilie Bogdan

Radu Făciu

Website & Banner

Theodor Nicolae Boicescu

Dan Stroie

Radu Făciu

Sponsori

NEW Genios Logo

Întrebări frecvente

Dacă pot rezolva cubul Rubik în doar vreo x minute, pot participa? Da! Oricine poate participa la competiție indiferent de timpii pe care îi are și chiar ne bucurăm când si cei mai “lenți” sau începători au curajul de a veni! De aceea am prevăzut anumite limite în program. În caz că ele sunt depășite concurentul va fi oprit de către arbitru și ne vom putea încadra în program. Încurajăm pe oricine știe să rezolve un puzzle să participe! Este cea mai frecventă întrebare la fiecare competiție.

M-am înscris, dar de ce numele nu îmi apare în listă? Am răspuns la această întrebare în “Pre-înscriere”. Înregistrarea trebuie revăzută de organizator înainte de a fi acceptată. Poate dura până la 2 zile. Însă înainte de toate asigură-te că te-ai căutat și după nume și după prenume.

Există categorii pentru începători, pe vârste sau pentru fete? Nu! Nu există astfel de categorii. Toată lumea participă sub aceleași condiții indiferent de naționalitate, vârstă, sex, etc.

Dacă nu am un puzzle la o anumită categorie pot participa? Dacă nu ai un puzzle poți împrumuta de la cineva la competiție. Nu este o problemă. Este însă datoria ta să găsești un prieten care să-ți dea și să te prezinți la începutul probei fără să întârzii.

Cuburile color cunoscute ca “stickerless” sunt permise? Nu! Cuburile “stickerless”, transparente sau bombate nu sunt acceptate. Vezi regulamentul!

Contact

Dacă aveți întrebări cu privire la această competiție puteți contacta organizatorul, dar înainte de asta vă recomandăm să citiți secțiunea de “Întrebări frecvente”. S-ar putea să găsiți răspunsul deja!

 •  

  Radu Făciu

  Telefon: 0755.055.444

  Email: contact@speedcubing.ro

  Sau puteți folosi formularul de contact.