De ce să ai un hobby?

Hobby este un concept care defineşte o activitate, preocupare sau o pasiune, ce poate fi exercitată în timpul tău liber, cu multă bucurie.

Prin intermediul unei pasiuni, îţi poţi dezvolta foarte mult inteligenţa emoţională, vocabularul şi cercul de prieteni.

Ce este cel mai greu este să îţi alegi hobby-ul potrivit. Ca să fii sigur că eşti dispus să te implici, în dezvoltarea abilităţilor, specifice activităţii alese, cel puţin o oră pe zi, trebuie să cunoşti mai multe domenii de activitate.

Când ţi-ai ales un hobby, implică-te  şi concentrează-ţi acţiunile în vederea obţinerii unor rezultate.

Vei vedea cum modul de a gândi şi de a acţiona vor evolua. Vei observa că vei găsi mult mai repede posibile soluţii pentru a rezolva diverse probleme.

 

Pentru a susţine informaţiile de mai sus, îţi prezint situaţia lui Max Park. Pentru cei ce nu-l cunosc, Max este un baiat din S.U.A, care are rezultate remarcabile, în domeniul speedcubing-ului.

Max a rezolvat cubul 3x3x3 în 4.78 secunde, la o competiţie, aflându-se momentan în top 10 mondial.

Pasiunea de speedcubing i-a schimbat viaţa acestui băiat, care are autism. Prin participarea la competiţii, Max reuşeşte să interacţioneze cu diverse persoane de vârsta lui. E adevărat că interacţiunea presupune câteva cuvinte şi forme de salut, ceea ce pentru el este o performanţă. Mama lui îl ajută şi îi este alături de fiecare dată. Îl ajută să se antreneze şi este mereu alături de el la competiţii.

Aici poţi să vezi povestea lui Max Park care, prin intermediul unui hobby, a reuşit să se dezvolte personal. Practic, activitatea de speedcubing i-a schimbat viaţa.

 

Alege şi tu un hobby,

Dezvoltă-ţi inteligenţa emoţională! 😊

Posted in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.