Campionatul Mondial de Cub Rubik 2009

Düsseldorf, GERMANIA (9-11 Octombrie)

Duminică

După anumite probleme cu trenurile germane care nu mai mergeau cum trebuie, am ajuns la 11:30 la arenă. La intrare mi s-a zis că s-au terminat cadourile pentru participanţi, aşa că mi-am văzut mai departe de activităţile mele prin sală şi urmărirea finalelor care se anunţau foarte interesante. Surprinzător la un moment dat, pe la prânz, am fost strigat de announcer să vin la arbitrii…habar nu aveam despre ce era vorba. Ron mă chemase personal să îmi dea pachetul de participant, eu fără să mai menţionez nimic despre acesta. Am fost plăcut surprins! Pentru restul finalelor show-ul a fost pe măsură, toată lumea adunându-se în faţa scenei şi privindu-i pe concurenţi.

Ar mai trebui să menţionez că tot acum am avut ocazia să mă întâlnesc cu Dl. Janos Kovacs, CEO la Rubik Studio din Ungaria cu care am avut nişte discuţii de interesante şi pe care l-am ajutat la organizarea premiilor în spatele scenelor. Cred că şi lui i-am făcut o impresie destul de plăcută şi pot conta pe sprijinul lui pe viitor.

Cu Yumu Tabuchi

Cu Yumu Tabuchi

Legat de cubing aş menţiona recordul uluitor al lui Yumu Tabuchi cu o mână: 16.90s medie. Cel mai aşteptat moment a fost finala de 3×3, unde cele 16 mese de concurs au fost date la o parte şi au fost lăsate doar 2, iar concurenţii făceau rezolvările pe rând. Finala a fost în 4 grupe de 4 din câte ţin minte, cei mai buni la sfârşit. Câştigătorul a fost Breandan Vallance, care a surprins pe toată lumea. Media a fost de 10.74s.

Aş vrea să îl menţionez pe Tomasz Zolnowski, care deţine în momentul de faţă cea mai bună medie (10.07s şi care e un tip super modest faţă de alţi cuberi). A ieşit pe 3. Eu pe el pariam alături de Yumu Tabuchi care a avut un ghinion imens în semifinale.

A urmat festivitatea de premiere care a fost foarte bine organizată şi unde am luat şi eu parte. Cel mai bun competitor din fiecare ţară a primit câte un trofeu. Premierea noastră din câte ţin minte a fost chiar înainte de premiul cel mare pentru cubul de 3×3. A fost un moment foarte plăcut.

Podiumul cei mai rapizi din fiecare țară

Podiumul cei mai rapizi din fiecare țară

Podiumul cei mai rapizi din fiecare țară (2)

Podiumul cei mai rapizi din fiecare țară (2)

A urmat drumul spre casă cu autocarul. Din fericire l-am prins chiar pe primul. Am mâncat la o terasă care probabil era singura deschisă duminica şi unde am dat peste nişte angajaţi români. Le mulţumesc pentru paharele de apă minerală gratis şi porţia de cartofi prăjiţi în plus pentru care nu au vrut nici măcar să primească bacşiş. Dacă vă duceţi prin Düsseldorf să vă dau adresa lor. A fost o masă foarte bună după o zi de stat în picioare şi urmărit toate probele. Seara a fost destul de relaxant din nou la întâlnirea din hotel. Olivér m-a prezentat multor persoane importante şi am avut ocazia să stau la masă cu Jean Louis Mathieu, al doilea colecţionar de puzzleuri din lume. Mi-a prezentat pe ipod colecţia lui impresionantă de puzzleuri. No comment! În acea noapte am stat până la 2 într-un grup de olandezi, japonezi, americani, francezi şi făceam tot felul de întreceri şi de rezolvări ale cubului în 7. Am primit cadou de la Yohei Suzuki un tub de spray silicon japonez.

  • Duminica seara Dusseldorf

  • Duminica seara Dusseldorf3

  • Duminica seara Dusseldorf2

Aş mai vrea să menţionez că grupul maghiar a fost foarte amuzant şi îmi pare rău că nu am mai putut ajunge la Hungarian Open în acest weekend, deşi Oliver îmi găsise cazare şi mă ajutase destul de mult.

Rubik WC2009 ansamblu

A fost una dintre cele mai plăcute experienţe de la care toată lumea a plecat fericită şi un pic tristă că s-a terminat prea repede. Probabil că fiind şi primul meu concurs oficial la care visam de multă vreme să ajung, a fost şi mai impresionant.

Acesta a fost World Rubik’s Cube Championships 2009 – Düsseldorf – competiţie care pentru mine cu greu va fi depăşită de alta.