Articolul 3: Puzzle-uri

– 3a) Concurenții trebuie să iși aducă propriile puzzle-uri la competiție.

– 3a1) Concurenții trebuie să fie prezenți și gata să participe când sunt chemați să participe într-o runda. Penalizare: descalificarea din probă.

– 3a2) Puzzle-urile trebuie să fie complet operaționale, astfel încât amestecarea normală să fie posibilă.

– 3a3) Puzzle-urile de tip poliedru trebuie să folosească o culoare unică pe față în stadiul rezolvat. Orice variație de puzzle trebuie să aibă mișcări, stadii și soluții funcționale identice cu puzzle-ul original.

– 3d) Puzzle-urile trebuie să aibă stickere colorate, tile-uri colorate sau culori printate/vopsite.

– 3d1) Excepție: Concurenții cu o dizabilitate vizuală documentată medical pot folosi puzzle-uri texturate cu diferite texturi pe fețe diferite. Texturile trebuie să fie uniforme pe fiecare față. Fiecare față trebuie să aibă o culoare distinctă pentru a putea fi ușor amestecate și arbitrate.

– 3d2) Culorile puzzle-urilor trebuie să fie întregi, cu o culoare uniformă pe față. Fiecare culoare a puzzle-ului trebuie să fie ușor distinsă de oricare alta.

– 3d3) Stickere/Tile/Texturi/Vopsea nu trebuie să fie mai groase de 1.5mm sau decât grosimea disponibilă normal pentru puzzle-urile non-cub.

– 3h) Modificări care schimbă conceptul de bază al puzzle-ului nu sunt permise. Versiuni modificate ale puzzle-urilor sunt permise doar dacă modificarea nu aduce informații noi concurentului (ex: identitatea pieselor) în comparație cu o versiune nemodificată a puzzle-ului.

– 3h1) Puzzle-urile bombate nu sunt permise. Excepție: Cubul 7x7x7 bombat este permis.

– 3h2) Cuburile “stickerless” sau alte cuburi ale căror culori sunt vizibile în interiorul cubului nu sunt permise.

– 3h3) Orice modificare a unui puzzle care duce la performanțe slabe din cauza concurentului nu sunt motiv pentru încercări adiționale (Extra attempt).

– 3j) Puzzle-urile trebuie să fie curate și nu trebuie să aibă semne, marcații, piese reliefate, defecte sau alte diferențe ce disting piese similare între ele.

– 3j1) Sunt permise puzzle-urile care au o uzură în limite normale. La latitudinea Delegatului WCA.

– 3k) Puzzle-urile trebuie aprobate de către Delegatul WCA înainte de a fi folosite în competiție.

– 3l) Un puzzle de tip cub poate avea cel mult un logo. Pentru cubul Rubik sau cuburi de ordin mai mare, logo-ul trebuie să fie pe una dintre piesele centrale.

– 3l1) Gravurile incolore (max. 1 pe față) nu sunt considerate logo-uri.

– 3m) Toate mărcile de puzzle-uri și părți de puzzle-uri sunt permise atât timp cât sunt conforme cu Regulamentul WCA.